Over Dascha

(Zoals uitgesproken tijdens de uitvaartdienst).

Lieve Dascha,

Waarom is dit jou overkomen? Hoe onwerkelijk is dit. Niemand zag dit aankomen. Het is een verschrikkelijk en vooral een erg verdrietige nachtmerrie die heel dichtbij ons is gekomen op zaterdag 28 november 2015.

We hoorden s’ochtends dat jij vermist was, we wisten niet wat we moesten denken. Iedereen maakte zich vreselijke zorgen, maar wat er uiteindelijk gebeurt is heeft niemand ooit durven denken. Ons leven stond even stil, dit was wat wij niet hadden verwacht.

Wij willen zeggen dat jij ‘onze Dasnee ‘ bent zoals we je vrijwel altijd noemde. Jij was onze oppepper als wij onze dag een keer niet hadden. Jij was ONZE vriendin. De vriendin die je aan het lachen kon maken, waar je alles tegen kon zeggen, waarmee we altijd samen wilden zijn. Je was altijd vrolijk en kon iedereen aan het lachen maken. Je zong en danste altijd de hele dag door en liet iedereen er in mee gaan. Ik persoonlijk kende je voor dit jaar nog niet, en leerde je eigenlijk pas kennen in Berlijn ( de werkweek van H4 in het begin van het jaar). Op de heenweg zat ik naast je, hoewel je eigenlijk de hele tijd sliep en ik er voor moest zorgen dat er geen dingen met je gebeurde was het erg gezellig met je en leerde ik je ook al snel goed kennen. Ik merkte dat je lief was, maar ook erg dapper. Jij was zo iemand waarvan iedereen dacht dat je alles aankon. Jij liet je niet snel kennen, en dat was zo mooi aan jou. Je was altijd zo lekker jezelf. We weten niet wat het was bij jou, maar bij jou in de buurt zijn voelde altijd zo vertrouwd. Jij maakte het elke dag weer gezellig in Berlijn, je stond vol goede moed op in de ochtend en had zin in de dag.

Het is zo raar om te beseffen dat onze lieve Dascha er niet meer is. Maar zoveel mooie leuke herinneringen zullen er altijd blijven.

Ik weet nog goed dat toen ik naar jou toe kwam fietsen s’avonds om bij je te slapen, we gingen bellen omdat ik de Utrechtseweg eng vond, maar halverwege viel m’n telefoon uit en jij was zo geschrokken dat je je vader hebt wakker gemaakt om mij te komen zoeken, daar fietste ik dan op de auto weg omdat het bospaadje zo donker was. Je schreeuwt zo hard m’n naam dat ik me helemaal rot schrik, je springt uit de auto en fietst met mij en 3 tassen achterop terug naar huis. Je was altijd zo lief en er voor iedereen wat dan ook. Het gemis wordt alleen maar meer en meer en voor mijn gevoel kom je zo meteen gewoon binnenlopen met een glimlach op je gezicht om ons allemaal een kus te geven en te zeggen dat het helemaal goed komt. Dat zei je altijd als ik me even minder voelde. Ik mis je zo Dascha.

We houden zo veel van jou en we zullen altijd dol op jou blijven, altijd. Hopelijk heb je een mooi plekje daarboven lieverd.

Mijn conclusie hiervan is dat men het niet niet leuk met Dascha kon hebben. Ze was een geweldig persoon met een fantastisch sterke persoonlijkheid.

Maar nu ben je er niet meer, en dat doet echt verschrikkelijk veel pijn. Wat wij ook gaan doen, de pijn zal ons achtervolgen.  We worden gek van onzekerheid, wat is er met jou gebeurd? In alles wat wij doen zal jij een grote rol spelen, jij hoort bij ons, bij alle vriendinnengroepen. Onze groep en ons leven is niet gevuld zonder jou. Wij komen hier uiteindelijk wel door heen, ook al moeten we over een heel groot obstakel heen klimmen.  Je bent een heel groot deel van ons, je bent voor iedereen belangrijk geworden en dat blijf je ook altijd lieve Das. Je was iedereens maatje, je kon het met iedereen vinden. Je had humor, vooral hele droge humor, vaak ook lekker bot maar op een hele leuke manier. Je zult altijd in onze herinneringen blijven. Onze harten zijn gebroken en die zullen nooit helemaal gevuld worden, maar lieve das wij houden zo ontzettend veel van jou en missen jou zo verschrikkelijk. Het besef is er niet, het lijkt alsof je elk moment weer naar binnen kan lopen. Wij willen dit gevecht wel aangaan, maar we gaan het toch niet winnen.  Het sloopt ons dat jij er niet meer bent. Maar wat zijn wij blij dat we jou hebben leren kennen. Je bent de mooiste ster aan de hemel en wij zullen elke dag, elke minuut en elke seconde aan jou denken. Hopelijk kijk je van boven naar ons en zal je er elke dag toch bij zijn.  Want jij hoort bij ons. We willen je bedanken, bedanken voor jouw vriendschap. Onze liefde voor jou, is onbeschrijfelijk. Konden we je nog maar 1 dikke knuffel geven. Rust zacht maatje van ons, je was een prachtkind.  ……….. Tot ooit!

Liefs van Sarah, en de 3 vriendinnen groepen: Meute, Dasclique en Atclique.