Aan mijn lieve dochter Dascha

Aan mijn lieve dochter Dascha, …….

You’ve filled my life with so much love and precious memories.

You’ve shown me that my heart can hold an infinite amount of love.

I’m so thankful to have such a beautiful soul gifted to me.

Love you more than anything.

I’m here for you, now and always.

Liefs, Mams.❤️

Anja: Kerst

Vandaag ben ik weer opgestaan
Met jou in mijn hart

Vandaag kan ik de dag weer aan
Met jou in mijn hart

Vandaag zullen er weer moeizame momenten ontstaan
Met jou in mijn hart

Maar ook vandaag krijg ik weer van alles gedaan
Met jou in mijn hart

En ook vandaag zal ik mijn tranen laten gaan
Met jou in mijn hart

Want vandaag en elke dag, hou ik van jou
Tot voorbij de sterren en de maan

Jij leeft voor altijd in mijn hart.

❤️

8 jaar, ……..

Allerliefste Dascha,

Vandaag moeten wij jou al 8 jaar missen.

In mijn hoofd zitten dingen.
Veel dingen van toen.
Je lach en je woorden.
Je knuffels, je zoen.

In mijn hart zit een plekje.
Een plekje voor jou.
Vol heimwee en liefde.
Omdat ik van je hou.

In mijn hart zit een leegte.
Die leegte ben jij.
Het gemis is zo voelbaar.
Zo voelbaar dichtbij.

Wij houden zoveel van je.

Mamma

❤️

Laura, Maite, Roos en Sarah

Laura, Maite, Roos en Sarah zijn vriendinnen van Dascha.
Zij schrijven: “Op 28 november 2015 is onze vriendin Dascha Graafsma overleden doordat zij geraakt is door een trein. Meteen daarna kwam de conclusie ‘zelfmoord.’ Inmiddels 8 jaar later wordt er nog steeds, door de familie van Dascha die een heel onderzoeksteam hebben opgezet, onderzoek gedaan naar wat er daadwerkelijk gebeurd is. Wij horen u denken; dit is nu al wel heel vaak gezegd, maar er komt telkens geen nieuws. Dat klopt. Het is namelijk heel erg moeilijk om te filteren welke informatie wel/niet gezegd mag worden en daarom heeft het onderzoeksteam besloten om niks te zeggen totdat alle feiten bewezen zijn.

Wij hebben wel bepaalde stukken bekeken en hebben met eigen ogen gezien dat er heel veel fouten zijn gemaakt in het politieonderzoek. Maar omdat het zoveel geld kost om bepaalde onderzoeken te kunnen en mogen verrichten willen wij u ook vragen om hier uw steentje aan bij te dragen. De familie wil niet alleen rechtvaardigheid voor hun dochter, maar zij vragen zich ook af waarom er zoveel fouten zijn gemaakt. Dit willen zij daarom uitzoeken. Wij zien inmiddels licht aan het einde van de tunnel en hopen dat Dascha haar verhaal eindelijk een eerlijk einde kan krijgen”.

Op 15 oktober liep Sarah de halve marathon van Amsterdam om geld op te halen voor dit onderzoek. De vriendinnen zeggen: “Wij begrijpen dat het vreemd is om te doneren voor zoiets ontastbaars, dat vinden wij zelf ook. Maar juist uw donatie kan hopelijk het laatste steuntje in de goede richting geven. Mocht u iets kunnen missen dan waarderen wij dat heel erg!”.

Sarah heeft, ondanks blessures, het hele stuk weten ‘af te rennen’. Het is haar gelukt.
Met op meerdere manieren een geweldig resultaat!

https://www.gofundme.com/f/halve-marathon-voor-dascha

Laura, Maite, Roos en Sarah

Lieve allemaal,

Wij, Laura Maite Roos en Sarah, vragen u om heel even kort deze tekst te lezen. Op 28 november 2015 is onze vriendin Dascha Graafsma overleden doordat zij geraakt is door een trein. Meteen daarna kwam de conclusie ‘zelfmoord.’

Inmiddels 8 jaar later wordt er nog steeds, door de familie van Dascha die een heel onderzoeksteam hebben opgezet, onderzoek gedaan naar wat er daadwerkelijk gebeurd is. Wij horen u denken; dit is nu al wel heel vaak gezegd, maar er komt telkens geen nieuws. Dat klopt. Het is namelijk heel erg moeilijk om te filteren welke informatie wel/niet gezegd mag worden en daarom heeft het onderzoeksteam besloten om niks te zeggen totdat alle feiten bewezen zijn. Wij hebben wel bepaalde stukken bekeken en hebben met eigen ogen gezien dat er heel veel fouten zijn gemaakt in het politieonderzoek.

Maar omdat het zoveel geld kost om bepaalde onderzoeken te kunnen en mogen verrichten willen wij u ook vragen om hier uw steentje aan bij te dragen. De familie wil niet alleen rechtvaardigheid voor hun dochter, maar zij vragen zich ook af waarom er zoveel fouten zijn gemaakt. Dit willen zij daarom uitzoeken.

Wij zien inmiddels licht aan het einde van de tunnel en hopen dat Dascha haar verhaal eindelijk een eerlijk einde kan krijgen..

Sarah rent op 15 oktober de halve marathon van Amsterdam om geld op te halen voor dit onderzoek. Wij begrijpen dat het vreemd is om te doneren voor zoiets ontastbaars, dat vinden wij zelf ook. Maar juist uw donatie kan hopelijk het laatste steuntje in de goede richting geven..

Mocht u iets kunnen missen dan waarderen wij dat heel erg! (klik link)

Veel liefs en bedankt!

Kapot, ………

Boeken zijn leuke dingen. Je kan er van alles in lezen. Van strips, romans tot wetboeken. En je kan er zelf over nadenken. Het gaat er niet om wat je moet denken, het gaat er om dat je zelf kan denken. En ….. voelen. Als dat allemaal wél kan is het een heel goed boek! Woorden staan niet op zich, het zijn ‘de druppels die zich tot een waar verhaal vermengen’.

Mijnheer Michiel de Vries schreef een boek, ‘KAPOT.’. (ISBN 9789493340022). Een boek over wat je volgens enkelingen – met rare soorten van macht – moet denken, …. en voor je het weet denk je misschien ook wel zoals men dat graag wil. Zeker als daders over de waarheid blijven zwijgen. de woorden blijven vervormen. Maar je kan en mag zelf ook een beetje nadenken als je aan het lezen bent: géén conclusie zonder onderzoek!

Mijnheer de Vries over zijn boek: “In ‘KAPOT.’ lees je praktijkvoorbeelden van nietszeggende beschuldigingen, suggestieve onderzoeksopdrachten en slecht onderbouwde conclusies in de ‘deugindustrie’. Onder het mom van onafhankelijkheid gedragen de ingeschakelde bureau’s (RG: de politie en het Openbaar Ministerie) zich als onderzoeker, aanklager en rechter tegelijk. Zij bepalen wat goed en fout en is, maar behagen ondertussen vooral hun opdrachtgevers. Via drogredeneringen, manipulatie van feiten en het onwetend houden van de beschuldigde komen zij tot discutabele conclusies. De (RG: dode) beschuldigde blijft vervolgens kansloos en beschadigd achter.

Kansloos en beschadigd, ……. het zal je maar gebeuren dat ‘men’ zo maar over jou zegt dat je het leven niet meer zag zitten terwijl er, nu met zekerheid, feitelijk een heel anders iets werkelijk is gebeurd. Conclusies dankzij het wél doen van onderzoek!! Als je er door de dood zelf niet meer bent, zoals Dascha, dan zullen anderen jouw stem moeten laten horen. Je kan het niet alleen en enkel samen kunnen we tegen die rare machten in het verweer komen. Het blijft ‘lullig’ maar goed onderzoek vereist dat je over de middelen nodig voor het onderzoek kan beschikken en je niet door de woede laat leiden.

Kijk svp maar hoe lastig dat is. (klik link)

Doe mee, ….. alsjeblieft en deel dit verhaal. Zo ‘lullig gezegd’: “het is, als je svp wil helpen en delen, een investering voor jou zelf en iedereen van wie je houdt”.

We moeten het samen doen. Dascha blijkt niet de enige om wie het gaat. Echt meerdere mensen hebben met van de rare mensen te maken. We leren van elkaar. We blijven het samen doen en worden steeds sterker. Van druppeltjes worden we plasjes water, van plasjes worden we stromende rivieren, van rivieren worden we meren en zeeën waar we met elkaar in kunnen zwemmen zonder angst te verdrinken en blijven ademen. De leugenaars en zwijgers zijn de angstigen de zich laf in de modder blijven verstoppen en zelf verstikken. Of gaan ze toch wel een keuze maken?

We beginnen als enkele druppels en we gaan door met de feiten die we door echt onderzoek kunnen blijven vaststellen. Als je mijn (RG) berichten alsjeblieft blijft lezen, als je deze woorden svp wil blijven delen: ik ga je steeds meer vertellen van wat we inmiddels weten en hoe we de laffe zwijgers gaan aanspreken. Waarschijnlijk zelfs eerder dan je inmiddels voor mogelijk houdt. De feiten zijn er.

Een enkele druppel is een woord, alle woorden bij elkaar vertellen straks het echte verhaal. We blijven het samendoen, we blijven het leven delen, ……

Dus ook voor en met jou, …..

Spetter, pieter, pater, …… ik kom een druppel later.

Kijk en luister maar:

Hij vliegt, hij waggelt en hij zwemt
Hij kwekt voor jou en hij kwakt voor haar
Hij snatert heel wat bij elkaar
En als jij een liedje voor hem zingt
Dan plonst, dan duikt ie en dan zwemt
Hij wat voor hem
Spetter, pieter, pater
Lekker in het water
Ga maar vast naar huis
Ik kom een druppel later
La la lalala la la
La la la laa, la la lahaa
La la lalala la la
Lalala la la haha
Spetter pieter pater
Lekker in het water
Ga maar vast naar huis
Spetter pieter pater
Lekker in het water
Ga maar vast naar huis

Ik kom een druppel later

Angels (Engelen)

‘Angels’
(Engelen)

Engelen zwijgen niet, ……. Zwijgen is voor daders. Je kan ook zeggen: ‘zij die denken te kunnen blijven zwijgen zijn ook daders’.

We blijven onderzoek doen en leven ook ‘gewoon door’, met elkaar. We delen het leven, met jou en de engelen. We leven in de overtuiging van de schoonheid van de vlinders en het vertrouwen en de vreugde van de engelen. En niet voor niets, …… we hebben net weer nieuwe informatie als het gaat om ‘Wat is er echt gebeurt?’, met Dascha. Sorry, nog niet om met je te kunnen bespreken, dat is nog niet verstandig …… beloofd: dat komt zeker wel. Niet alleen voor Dascha, maar ook voor andere engelen waar ik meer dan alleen de namen van ken. Ook voor hen gaan we door.

Maar echt wel: we hebben al heel veel hulp van mensen en organisaties die domweg ook geld nodig hebben voor de kosten die gemaakt moeten worden. Beter kan ik het echt niet zeggen: ‘zo ‘lullig’, maar het is echt zo, aan het randje’.

Net als bij de ‘echte politie en justitie’. “Tja René, we hebben geen capaciteit en kwaliteit.
Je moet het onderzoek naar de dood van je kind maar zelf doen”.

In de tussentijd lopen er goddeloze figuren vrij rond. Ik kan ze ruiken. Harteloze zwijgers, waarvan aan sommigen slechts één – nog steeds onbeantwoorde – vraag is gesteld, zien niet om.

Ja, rechtvaardigheid blijkt geld te kosten. En voor jou lezer: ik ga daar snel meer over zeggen, want dat geldt ook voor jou en waar je eigenlijk recht op hebt. Het is zoals een Officier van Justitie blijkbaar zomaar kan zeggen: “Tja, mijnheer Graafsma, als u post stuurt gaat het ongelezen het dossier in”.

Het is een gedoe, …. maar als je dit bericht wil delen: heel graag. Voor de engelen. Denk dan niet alleen aan Dascha, maar vooral ook aan ‘je eigen engelen, die gegarandeerd op je blijven letten’.

Dank!

Rene

Als je wil helpen en delen, ……. graag:
https://www.gofundme.com/f/dascha-wat-is-er-werkelijk-gebeurd-28112015
(klik link svp).

Het kan anders, luister maar (aanrader: volume op 100!):
https://www.youtube.com/watch?v=KNl40iCABzs&list=RDKNl40iCABzs&start_radio=1
(klik link) >>>>>

Angels
(Engelen)

I sit and wait
(Ik zit en wacht)
Does an angel contemplate my fate
(Denkt een engel na over mijn lot?)
And do they know
(En weten ze het)
The places where we go
(De plaatsen waar we naartoe gaan)
When we’re grey and old
(Als we grijs en oud zijn)
Cause I have been told
(Omdat het mij is verteld)
That salvation lets their wings unfold
(Die verlossing laat hun vleugels ontvouwen)
So when I’m lying in my bed
(Dus als ik in mijn bed lig)
Thoughts running through my head
(Gedachten rennen door mijn hoofd)
And I feel that love is dead
(En ik heb het gevoel dat liefde dood is)
I’m loving angels instead
(In plaats daarvan houd ik van engelen)
And through it all she offers me protection
(En ondanks dit alles biedt ze mij bescherming)
A lot of love and affection
(Veel liefde en genegenheid)
Whether I’m right or wrong
(Of ik nu gelijk of ongelijk heb)
And down the waterfall
(En de waterval af)
Wherever it may take me
Waar het mij ook mag brengen)
I know that life won’t break me
(Ik weet dat het leven mij niet zal breken)
When I come to call
(Als ik kom bellen)
She won’t forsake me
(Ze zal mij niet in de steek laten)
I’m loving angels instead
(In plaats daarvan houd ik van engelen)
When I’m feeling weak
(Als ik me zwak voel)
And my pain walks down a one way street
(En mijn pijn loopt eenrichtingsverkeer)
I look above
(Ik kijk naar boven)
And I know I’ll always be blessed with love
(En ik weet dat ik altijd gezegend zal zijn met liefde)
And as the feeling grows
(En naarmate het gevoel groeit)
She brings flesh to my bones
(Ze brengt vlees naar mijn botten)
And when love is dead
(En als de liefde dood is)
I’m loving angels instead
(In plaats daarvan houd ik van engelen)
And through it all she offers me protection
(En ondanks dit alles biedt ze mij bescherming)
A lot of love and affection
(Veel liefde en genegenheid)
Whether I’m right or wrong
(Of ik nu gelijk of ongelijk heb)
And down the waterfall
(En de waterval af)
Wherever it may take me
(Waar het mij ook mag brengen)
I know that life won’t break me
(Ik weet dat het leven mij niet zal breken)
When I come to call
(Als ik kom bellen)
She won’t forsake me
(Ze zal mij niet in de steek laten)
I’m loving angels instead
(In plaats daarvan houd ik van engelen)
And through it all she offers me protection
(En ondanks dit alles biedt ze mij bescherming)
A lot of love and affection
(Veel liefde en genegenheid)
Whether I’m right or wrong
(Of ik nu gelijk of ongelijk heb)
And down the waterfall
(En de waterval af)
Wherever it may take me
(Waar het mij ook mag brengen)
I know that life won’t break me
(Ik weet dat het leven mij niet zal breken)
When I come to call
(Als ik kom bellen)
She won’t forsake me
(Ze zal mij niet in de steek laten)
I’m loving angels instead
(In plaats daarvan houd ik van engelen)

>>> ‘Angels’ werd de meest geliefde song van Robbie Williams. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat de tekst van dit lied volgens insiders geschreven werd door de Ier Ray Hefferman. Hij schreef deze tekst in een ziekenhuis in Dublin, vlak nadat zijn dochtertje bij de geboorte overleed. In de originele versie schreef Hefferman ‘I’m loving an angel instead’, waarmee hij zijn dochtertje bedoelde. Hiermee beschreef hij hoe hij zich voorstelt dat zijn dochtertje vanuit de hemel als een engel meekijkt.